Storm Beryl in de VS + Stinkende planeet


Kukeleku, wakker worden! Ben je klaar voor deze dinsdag? Leuk dat je eerst bij ons het laatste nieuws gaat lezen. Komt ‘ie:

Het weer

Het wordt zonnig en heat met zo’n 24 tot 29 graden. Aan het eind van de dag kan het gaan regenen en heftig gaan onweren. Het KNMI, dat het weer in Nederland in de gaten houdt, waarschuwt zelfs met code geel!

Dit heb je misschien gemist:

– Onderzoekers hebben ontdekt dat er een planeet bestaat die stinkt naar rotte eieren. Het gaat om de planeet HD 189733 b, die tientallen lichtjaren ver weg ligt. Ze kwamen erachter dat het stofje waterstof-sulfide op de planeet te vinden is. En dat stofje stinkt enorm.

Waterstof op een buitenaardse planeet kan betekenen dat er ook leven op die planeet is, maar die kans is heel klein. Het is er namelijk zo’n 1000 graden!

Orkaan Beryl is aan land gekomen in de Amerikaanse staat Texas. Door de storm zitten bijna drie miljoen huizen en bedrijven zonder stroom. En rond de stad Houston zijn er drie mensen om het leven gekomen door het noodweer.

Als het goed is wordt de orkaan nu wat minder sterk. Vorige week werden Jamaica, Grenada en andere Caribische landen al getroffen door de storm. Daarbij kwamen toen elf mensen om het leven.

Dit is vandaag in het nieuws:

– In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. beginnen vandaag belangrijke vergaderingen. Wereldleiders van zo’n 30 landen die lid zijn van de NAVO, komen samen. Dat is een militaire samenwerking van landen. Ook onze nieuwe minister-president Dick Schoof is erbij.

– Vanavond is de eerste halve finale op het EK voetbal. Om 21:00 speelt Frankrijk tegen Spanje. De winnaar gaat door naar de finale.

Morgen speelt Oranje en ook die halve finale begint pas om 21:00. Daar hebben we een stelling over:

De halve finale van het EK (die om 21:00 begint) is te laat voor kinderen.

727 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

En dan nog even deze hele slome race…

Is dit de sloomste race ooit?

Scroll naar boven