‘Straks misschien dubbele cijfers’ – Voetbal Worldwide


Tijjani Noslin lijkt weinig final te hebben van een afgeketste switch naar Millwall. De Engelse membership probeerde de rechtsbuiten aan het einde van de afgelopen transferperiode los te weken bij Fortuna Sittard.

Na een aantal afgeslagen biedingen bracht de membership uit het Engelse Championship, die eerder Zian Flemming al overnam van Fortuna, een bod van één miljoen euro uit. De Limburgers gingen niet overstag, ook omdat er weinig tijd over was om een vervanger aan te trekken. ‘Klopt, Millwall wilde me hebben’, vertelt Noslin in een VI PRO-verhaal over de verrassende seizoenstart van Fortuna Sittard.

‘Ze boden een miljoen voor me. Ik wilde de stap eigenlijk zetten, maar in goed overleg met Fortuna heb ik toch besloten te blijven. De membership wilde me niet laten gaan. Ik dacht: als het zo moeilijk gaat, dan wil ik liever nog een jaar hier blijven. Ik heb een heel goed gevoel bij Fortuna, bij deze coach. Dat Millwall me wilde hebben, geeft further energie. Dat Fortuna een bod heeft afgeslagen, zie ik ook als een praise. In twee jaar tijd van nul euro naar een miljoen, dat is bijzonder. Ik moet gewoon doorgaan en mijn kopje erbij houden. Wie weet worden dan over een tijdje dubbele cijfers voor me geboden.’

Zijn verhaal is bekend, maar blijft bijzonder. Een paar jaar geleden nog amateurvoetballer en broodjesbezorger, afgewezen bij allerlei profclubs. Nu is Noslin bezig aan een indrukwekkende inhaalslag. ‘Het kan allemaal nog veel beter, maar ik voel dat ik weer een volgende stap aan het zetten ben. De coach en mijn ploeggenoten helpen me daar heel erg bij. Ze helpen me om geduldig te blijven, om laborious te blijven werken. Ik moet doorzetten. Als mijn rendement ook nog wat omhoog gaat, kan ik nog heel veel stappen gaan zetten.’

Gevraagd naar de grootste verandering onder Buijs, hoeft Noslin niet na te denken. ‘Voetballen’, verzucht hij. ‘Opbouwen, patronen, naar voren, balbezit houden, van kant wisselen, hoog baltempo, de wedstrijd echt willen domineren. Tegen wie we dan ook spelen.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven