Strengere regels voor bedrijven achter TikTok en InstagramDe grote social mediabedrijven van bijvoorbeeld TikTok en Instagram moeten zich voortaan houden aan strengere regels. Dat heeft de Europese Unie besloten met een nieuwe moist. De bedoeling is dat de apps niet zomaar al je gegevens opslaan en dat ze minder verslavend worden.

Er komen daardoor een hoop aanpassingen in de apps. Ook worden de bedrijven beter in de gaten gehouden. Als ze zich niet aan de regels houden, kunnen ze boetes krijgen van miljarden euro’s.

Tijdlijn

Sommige aanpassingen gaan nog maanden duren. Maar één belangrijke verandering is er nu al: je kan zelf kiezen wat je wel of niet wil zien op TikTok. In plaats van dat de app voor jou bepaalt wat er in je tijdlijn komt. Je kan dus de ‘for you-pagina’ uitschakelen.

Dat geldt ook voor de persoonlijke advertenties die je te zien krijgt in de app, en waarvan TikTok denkt dat je ze leuk vindt. Ook die worden verboden met de nieuwe regels.

De nieuwe tijdlijn-optie vinden op TikTok is nog wel een uitdaging. Na het openen van TikTok moet je eerst lang drukken met je vinger. Dan verschijnt er een menu. Daar moet je kiezen voor ‘Feeds beheren’ en daar kun je ‘Gepersonaliseerde feeds’ uitzetten. De optie is ook bij de instellingen te vinden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven