Sunderland legt uit waarom het uitkwam bij PSV-talent Seelt – Voetbal Worldwide


Sunderland heeft tekst en uitleg gegeven bij de transfer van Jenson Seelt. De verdediger wordt door de nummer zes van het Championship van afgelopen seizoen opgepikt bij Jong PSV.

Seelt kwam tot één Eredivisie-optreden namens PSV, maar speelde zijn wedstrijden voornamelijk voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Toch raakte Sunderland daar overtuigd van zijn kwaliteiten. ‘Jenson is een speler die we al een tijdje volgen en hij heeft de afgelopen twee seizoenen waardevolle ervaring opgedaan op seniorenniveau, waarbij hij regelmatig op het Nederlandse tweede niveau speelde en deel uitmaakte van de wedstrijdselectie van het eerste’, vertelt sportief directeur Kristjaan Speakman op de clubwebsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Volgens Speakman heeft Seelt een aantal grote kwaliteiten. ‘Van nature comfortabel in balbezit, beschikt hij ook over een aantal geweldige verdedigende eigenschappen die hem zullen helpen zich aan te passen aan onze spelidentiteit en het voetbal om het kampioenschap. Hij staat te popelen om aan de slag te gaan en we zijn verheugd hem te verwelkomen bij Sunderland.’

Ook Seelt zelf is erg content material met zijn switch. ‘Het voelt geweldig om hier te zijn, Sunderland is een grote membership en dit is een grote kans voor mij, dus ik kan niet wachten om te beginnen. Ik ben het kind verdediger dat graag met de bal aan mijn voeten speelt, maar ik hou ook van een luchtduel en het maken van tackles. Ik ben klaar voor de uitdaging en ik kijk ernaar uit om voor de supporters in het Stadium of Gentle te spelen.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven