Supporter moet zich om bijzondere reden inhouden na late winnende aim – Voetbal Worldwide


Stel, jouw favoriete ploeg maakt in de verlenging de 3-2 en je bent erbij. O ja, en door die aim kom je in de volgende ronde tegen je gehate aartsrivaal te spelen. In dat geval zou je behoorlijk uit je plaat gaan, toch? Nou, niet iedereen.

In de rubriek ‘In de Kantlijn’ verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Uncommon, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ross Bennett, seizoenkaarthouder van Wolverhampton Wanderers, toonde woensdagavond geen enkele emotie toen zijn ploeg afrekende met Brentford in een FA Cup-replay en zo een prachtige wedstrijd tegen erfvijand West Bromwich Albion afdwong in de volgende ronde. En dat terwijl Bennett het doelpunt van Matheus Cunha toch goed gezien had. Op Molineux zit je al dicht op het veld, maar Bennett had helemaal een prachtige plek.

Hij stond namelijk op het veld, en wel in de functie van vierde official. Hoe dat zo kwam? Nou, één van de grensrechters was ziek geworden, en ook in het rijkste voetballand ter wereld zijn er geen officiële reservegrensrechters. Hoe je dat oplost? Nou: de vierde official ging de vlag hanteren, en de vraag op Molineux: is er toevallig iemand met een scheidsrechtersdiploma in de zaal?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Bennett, dus. Die was met zijn zoontje naar het voetbal, maar is in zijn vrije tijd ook jeugdscheidsrechter en verzorgde een uniek staaltje publieksparticipatie. Hij zou zijn werk naar behoren gedaan hebben, ondanks de vele vragen van de financial institution van Brentford en het geschreeuw van zijn type. ‘Ik vond het wel jammer dat ik ons doelpunt niet kon vieren’, vertelde de invallende arbiter na afloop aan de BBC.

‘Ik moet de enige Wolves-fan zijn die niet gejuicht heeft. Maar ja, het staat ook zo raar om als vierde man juichend langs de lijn te sprinten. Ach, het is een unieke ervaring. Hopelijk gaat het goed met de grensrechter.’ Na afloop kwam Bennett nog even langs in de scheidsrechterskamer. Met de grensrechter gaat het inmiddels wel weer. Het arbitrale kwartet dat was aangesteld fluit dit weekend weer in de Premier League, Bennett heeft een wedstrijd bij de Onder-12 van een lokale amateurclub op het programma.

Scroll to Top