Supportersproetest levert noodlijdend Commonplace nog meer ellende op – Voetbal Worldwide


Het zijn moeilijke tijden op Sclessin, zoals het Stade Maurice Dufrasne van Commonplace Luik officieel heet. De Rouches vechten om hun voortbestaan en kregen dinsdag ook nog een zware reglementaire nederlaag toebedeeld.

Dat is het gevolg van de actie van boze supporters voorafgaand aan het duel met Westerlo op 10 mei jongstleden. Followers van de Waalse grootmacht versperden de spelersbus de weg richting het stadion, waardoor het affiche geen doorgang kon vinden. Commonplace wilde zich op overmacht beroepen, de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal ging daar niet in mee. Nu is de wedstrijd in de zogeheten Europe Play-offs de boeken in gegaan met een uitslag van 0-5.

Dat is nog het minste van de zorgen voor Commonplace, dat (web als opponent Westerlo) toch al geen kans meer maakte op het winnen van die play-offs. AA Gent ging met die eer strijken. Zondag moeten de Buffalo’s op bezoek bij RC Genk voor de finale, waarin het laatste Europese ticket van onze zuiderburen wordt vergeven.

Zoals gezegd: bij Commonplace gaat het om heel andere dingen. Dat is ook de reden voor de furie bij de Luikse aanhang, die toch al te boek staat als de meest emotionele van Belgiƫ. Eigenaar 777 Sports activities heeft current grote problemen gehad en lijkt niet meer verder te kunnen als eigenaar van de membership. Het is nu nog de vraag of er iemand opstaat die Commonplace, de membership die in 2008 en 2009 nog landskampioen werd, uit de penarie helpt.

Scroll naar boven