Szymanski en Dzeko gevierd duo bij onstuitbaar Fenerbahçe – Voetbal Worldwide


Fenerbahçe is niet te stoppen. De ploeg received zondag ook zijn negentiende wedstrijd van dit seizoen. Op bezoek bij Pendikspor werd het 0-5, mede door een hattrick van Edin Dzeko. De Bosnische spits krijgt dan ook volop complimenten.

‘De sterspeler van de geel-blauwen werd een doelpuntenreus met zijn objectives in de tweede helft. De Bosniër speelde en hoofdrol met zijn eerste hattrick in twaalf jaar, in 2011 had hij er voor het laatst een gemaakt in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur met Manchester Metropolis. Hij werd op 37-jarige leeftijd ook de oudste speler die ooit een hattrick maakte in de Süper Lig, zo becijferde dagblad Hürriyet.

Bij Fanatik waren ze ook onder de indruk van Sebastian Szymanski, de Pool leverde twee assists af. ‘Hij verbijsterde het publiek met een succesvol optreden in het gestreepte shirt. De Poolse middenvelder bleef zijn ploeg maar voeden en kreeg applaus. In achttien wedstrijden staat hij al op negen doelpunten en zes assists’, aldus de sportkrant.

In totaal staat de grootmacht uit Istanbul nu dus op negentien overwinningen uit negentien wedstrijden. Dat betekent dat de ploeg zowel in de Süper Lig als in de Convention League bovenaan staat, na respectievelijk tien en drie speelronden. In de nationale competitie volgt kampioen Galatasaray op twee puntjes – dat belooft dus een prachtige strijd te worden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven