Taxi-staking in Zuid-Afrika: Duizenden kinderen niet naar college



Er is al dagen een grote taxi-staking in de Zuid-Afrikaanse stad Kaapstad. Er rijdt geen enkele taxi of bus meer. De protesten gaan er heftig aan toe: er zijn rellen en er wordt veel geweld gebruikt.

Strengere regels

De taxi-chauffeurs zijn boos omdat er nieuwe regels zijn. Daardoor gaat de politie straks controleren of een chauffeur wel een rijbewijs en nummerbord heeft en of de busjes niet te vol zitten. In Zuid-Afrika waren zulke regels er nog niet.

De chauffeurs zijn helemaal niet blij met die nieuwe regels. De demonstranten hebben de afgelopen dagen winkels geplunderd, wegen geblokkeerd, auto’s in model gestoken en stenen gegooid naar de politie. Door de rellen zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen en 120 mensen gearresteerd.

Niet naar college of werk

De staking heeft grote gevolgen. De meeste mensen in Kaapstad gaan normaal gesproken iedere dag met een taxibusje naar hun werk of faculty. Het is een goedkope manier van reizen.

Nu veel kinderen niet meer kunnen reizen met een taxibusje, moeten ze thuisblijven. Honderdduizenden kinderen kunnen daardoor nu niet naar college. Er wordt naar een oplossing gezocht.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top