Ten Hag kan door akkoord toch langer over Onana beschikken – Voetbal Worldwide


Andre Onana magazine voor Manchester United in actie komen in de topper tegen Tottenham Hotspur. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de Engelse topclub en de voetbalbond van Kameroen.

Onana neemt deze maand met Kameroen deel aan het toernooi om de Afrika Cup. Op 15 januari staat de eerste groepswedstrijd tegen Guinee op het programma. Normaliter zou Onana in de dagen voor de wedstrijd al aanwezig zijn in gastland Ivoorkust, maar er is een uitzondering gemaakt. De Kameroense bond is er mee akkoord gegaan dat Onana daags voor de wedstrijd tegen Guinee nog kan spelen tegen Tottenham Hotspur.

De vriendelijke opstelling van de Kameroeners ten opzichte van United heeft volgens The Athletic ook te maken met het feit dat Onana van gedachten is veranderd over zijn interlandtoekomst. Toen hij de ex-Ajacied vorige zomer van Internazionale naar United vertrok, had hij een punt achter zijn interlandcarrière gezet. De Engelsen hadden dus verwacht dat Onana ook tijdens het toernooi om de Afrika Cup inzetbaar zou zijn voor zijn membership.

Onana werd eind augustus echter alweer opgeroepen voor de nationale ploeg van Kameroen. De 27-jarige doelman was teruggekomen op zijn beslissing. De 37-voudig worldwide noemde het willen helpen van zijn land als belangrijkste reden. United handelde snel en nam op 1 september de Turkse doelman Altay Bayindir over van Fenerbahçe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top