Terugkeer Conceição leidt tot discussie, vader Sérgio schiet in de verdediging – Voetbal Worldwide


Het verblijf van Francisco Conceição bij Ajax draaide vorig seizoen uit op een teleurstelling. De jonge aanvaller keerde deze zomer terug naar FC Porto. In de Portugese havenstad worden vraagtekens gezet bij de switch. Niet nodig, vindt vader en coach Sérgio Conceição.

Conceição maakte vorig jaar voor vijf miljoen euro de overstap naar Ajax, maar kwam in Amsterdam nauwelijks uit de verf. Het expertise bewandelde deze zomer de omgekeerde weg. Bij Porto lijkt niet iedereen heat te lopen voor zijn rentree. ‘Maar hij kwam voor niets en het was onmogelijk om voor niets een speler met zijn kwaliteiten te halen’, schoot Conceição senior in de Portugese media in de verdediging.

‘Veel mensen begrijpen het niet. Dat snap ik niet, need Francisco kan heel waardevol zijn voor ons. Zijn manier van spelen, het ontregelen van de tegenstander, zijn eigenzinnigheid. En Veron (concurrent van Conceição, purple.) heeft een geschiedenis van blessures. Hij kwam voor niets en komt uit de jeugdopleiding. Als de membership de clausule betaalt, is dat een goed teken. Hij gaat belangrijk voor ons zijn.’

Conceição moet voorlopig nog wachten op zijn definitieve rentree bij Porto, need de aanvaller kampt met een spierblessure. Het is nog niet duidelijk wanneer hij terugkeert. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven