Terzic trots op tiental Dortmund, Kobel maakt indruk richting PSV – Voetbal Worldwide


Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic was niet verbaasd dat zijn elftal met een man minder alsnog de overwinning over de streep trok tegen Werder Bremen. Volgens de coach is er namelijk veel getraind op een ondertalsituatie.

‘We hebben vaak met deze minderheidsituaties getraind’, verklaarde de oefenmeester na de overwining. Op slag van rust kreeg Marcel Sabitzer een rode kaart. De Oostenrijker ging op de kuit van Mitchell Weiser staan en kon inrukken. ‘We hebben getraind hoe we dan toch druk vooruit kunnen blijven geven. Dat zag er heel goed uit. Bijvoorbeeld in een acht-tegen-tien-situatie.’

Donyell Malen werd naar de kant gehaald en Mats Hummels werd erbij gezet door Terzic, die formatie van Dortmund aanpaste. ‘We hebben Werder Bremen heel lang van ons doel weggehouden’, toonde de coach zich trots. Verder dan een aansluitingstreffer van Justin Njinmah kwam de thuisclub namelijk niet meer.

Kobel
Dat was mede te danken aan keeper Gregor Kobel, die voor het heenduel met PSV nog uitviel met een blessure, maar voor het duel met Werder Bremen voor weer terugkeerde. Al was dat geen zekerheid. ‘We hebben pas zeer laat besloten dat ik zou spelen. Het was een race tegen de klok’, aldus de sluitpost.

‘We hebben als crew een goede wedstrijd gespeeld. Het was moeilijk na de rode kaart, maar we kunnen trots zijn op het werk dat we hebben verricht. We hebben veel meters gemaakt. We gooiden ons voor elke bal’, aldus Kobel, die zes reddingen in huis had tegen Werder Bremen.

Scroll naar boven