Tesla laat drones vliegen in fabriek Berlijn


Tesla zet twee autonome drones in, vernoemd naar NASA’s Mars-sondes Pathfinder en Alternative, in zijn Gigafactory fabriek in Berlijn. De twee drones zullen worden gebruikt om pallets te tellen, zo maakte Tesla bekend op X.

De drones, die vermoedelijk afkomstig zijn van de Britse dronefabrikant RWAview, zijn er om te helpen bij het magazijnbeheer. Daartoe vliegen de twee drones autonoom door de magazijnen van Gigafactory Berlin. Tesla schrijft dat elk van de drones in staat is om tot 12.000 pallets per dag te tellen.

Eigenaar Elon Musk had een paar jaar geleden al een maximaal geautomatiseerde fabriek voor ogen. Het was aanvankelijk de bedoeling om dat uit te werken voor de productie van de Tesla Mannequin 3 elektrische auto.

Tesla is van plan het gebruik van robots in zijn fabrieken te vergroten en vertrouwt op de lange termijn ook op interne ontwikkelingen zoals de humanoïde universele robotic Tesla Optimus. De Optimus Bot staat echter nog in de kinderschoenen. De weinige prototypes zijn op dit second slechts in staat om een paar taken experimenteel uit te voeren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven