Tiental Arsenal voegt zich met hakken over de sloot bij Brighton en Metropolis – Voetbal Worldwide


Met de nodige moeite heeft Arsenal maandagavond afgerekend met Crystal Palace. De ploeg van Mikel Arteta kwam door een rode kaart van Takehiro Tomiyasu met tien man te staan, maar had aan een benutte strafschop genoeg voor de zege. Daardoor is Arsenal een van de drie golf equipment met zes punten na twee duels.

Tiental Arsenal voegt zich met hakken over de sloot bij Brighton en City
© Professional Pictures

Voor Bukayo Saka werd het een bijzonder duel. Hij deed voor het 82ste Premier League-duel op rij mee bij Arsenal. Daarmee evenaarde hij het clubrecord van Paul Merson. Voorin stond hij samen met Gabriel Martinelli en Edward Nketiah en die laatste speelde een hoofdrol in het duel met Crystal Palace.

De vervanger van de geblesseerde Gabriel Jesus was in de eerste helft verantwoordelijk voor de grootste kansen. Zo draaide hij een keer goed weg bij zijn tegenstander, tikte hij de bal al vallend langs de doelman, maar raakte de bal de buitenkant van de paal. Even later kreeg hij na een fraaie combinatie met Declan Rice opnieuw een grote kans, maar wipte Nketiah de bal van binnen het vijfmetergebied niet alleen over de doelman, maar ook over het doel zelf.

Het grootste gevaar van de thuisploeg werd ingeleid door een slippertje van William Saliba, maar de verdediger herstelde dat zelf op het second suprême met een geweldige sort out. Na rust kwam de Arsenal-dreiging opnieuw van Nketiah, die een strafschop versierde. Na een slimme variant op een vrije entice tikte hij de bal langs doelman Sam Johnstone en die schepte de aanvaller. Martin Ødegaard benutte dat buitenkansje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Het laatste kwart van de wedstrijd moest Arsenal verder met tien man. Nadat Tomiyasu eerder al geel kreeg voor tijdrekken, gaf scheidsrechter David Coote hem een tweede gele kaart voor het licht vasthouden van Jordan Ayew. Ondanks enkele penibele momenten voor het doel van Aaron Ramsdale, trok Arsenal de zege echter uiteindelijk over de streep.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Met de zege voegt Arsenal zich bij het selecte gezelschap dat zes punten over heeft gehouden aan de eerste twee speelrondes in de Premier League. The Gunners staan nu op de derde plek, onder Brighton & Hove Albion en Manchester Metropolis. Volgende week staat er tegen Fulham opnieuw een Londens onderonsje op het programma en de week daarop volgt een duel tussen Arsenal en Manchester United.

Bekijk hier al onze video’s


Gerelateerde artikelen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top