Timber met switch naar Arsenal in voetsporen van illuster rijtje voorgangers – Voetbal Worldwide


Ajax heeft de switch van Jurriƫn Timber naar Arsenal bevestigd. De 22-jarige verdediger treedt met zijn overstap in de voetsporen van Marc Overmars en Thomas Vermaelen.

Timber maakt voor veertig miljoen euro plus vijf miljoen euro aan bonussen de overstap naar Arsenal. Hij is na Overmars en Vermaelen de derde speler die Ajax een mooie transfersom oplevert met een verhuizing naar Noord-Londen. De latere directeur voetbalzaken was in 1997 de eerste en leverde de Amsterdammers destijds zo’n vijftien miljoen gulden op. Vermaelen bracht in 2009 twaalf miljoen euro in het laatje.

Ook Donyell Malen verhuisde ooit van Ajax naar Arsenal, maar de Oranje-international deed dat als jeugdspeler en debuteerde nooit in de hoofdmacht voordat PSV hem in 2017 terughaalde naar Nederland. Overmars en Vermaelen waren uiteraard wel volwaardig Gunner. De rappe vleugelspits was in drie seizoenen goed voor 40 targets in 142 duels en gained in 1998 de dubbel met de membership. Vermaelen speelde vijf jaar bij Arsenal en gained een FA Cup.

De beroemdste speler die voor Ajax en Arsenal speelde, is natuurlijk Dennis Bergkamp. The Non-Flying Dutchman kwam by way of Internazionale terecht op Highbury en groeide daar uit tot een van de grootste legendes in de clubhistorie. Behalve Bergkamp kwamen ook Robin van Persie, Giovanni van Bronckhorst, Glenn Helder en Nacer Barazite uit voor The Gunners. Dat geldt ook voor Quincy Owusu-Abeyie, die later worldwide van Ghana werd.

* werd later worldwide van Ghana

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top