Toch weer groeigeld voor techbank Bunq
Het is neobank Bunq toch nog gelukt om additional groeikapitaal los te peuteren bij investeerder Pollen Avenue Capital (PSC). Na een ruzie met deze aandeelhouder waar onlangs ook de rechter aan te pas kwam, is het Engelse PSC gisteren met geld over de brug gekomen.

Ook Bunq-oprichter Ali Niknam en zijn cio Raymond Kasiman trekken hun portemonnee waardoor 44,5 miljoen euro vers kapitaal in het snel groeiende fintech-bedrijf wordt gestoken. In totaal komt hiermee bijna honderd miljoen groeigeld in de online-bank terecht die zich vooral op ‘digital nomads’ in Europa richt.

Op het laatste second zijn de investeerders het eens geworden over de waardering van Bunq op 1,65 miljard euro, evenveel als bijna twee jaar geleden toen de Britten instapten. Over die waardering en de strategie van de financial institution waren Niknam en Pollen Avenue Capital elkaar in de haren gevlogen. De Britten wilden de bedrijfswaarde omlaag schroeven. Bovendien vonden ze dat Bunq te arduous wilde groeien. Ook dacht Niknam met hen een definitieve overeenkomst te hebben over een nieuwe kapitaalinjectie. De Ondernemingskamer gaf hem daarin ongelijk.

Ondanks de gespannen verhouding met Pollen Avenue en de moeilijke marktomstandigheden voor fintech-bedrijven heeft Bunq nu weer voldoende kapitaal om versneld door te kunnen groeien. Niknam wil de eerste wereldwijde neobank voor digital nomads worden. Afgelopen april vroeg hij een Amerikaanse banklicentie aan om in de VS actief te worden. De mobiele financial institution verwacht over heel 2023 zwarte cijfers te schrijven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top