Posted on Leave a comment

Toekomst van ai en knowledge is symfonie van modellen
Ai is de realiteit van vandaag en transformeert als zodanig het zakelijke landschap. Maar het ware potentieel van ai schuilt niet alleen in individuele ai-modellen. Het ligt in het optimaal laten samenwerken van meerdere modellen om zakelijke doelen te bereiken. Deze benadering – met focus op oplossingen die gedreven worden door specifieke use-cases en kpi-gedreven strategieën – ontketent de volledige kracht van ai.

De toekomst van ai draait niet om een enkel allesomvattend mannequin, maar om een symfonie van best-of-breed-modellen. Elk gespecialiseerd in zijn eigen taak, die samen een harmonieus geheel creëren. Een schoolvoorbeeld is Netflix, dat meerdere ai-modellen en -technieken combineert voor gedrags- en inhoudsanalyse, en het voorspellen van gebruikersvoorkeuren om gepersonaliseerde aanbevelingen te optimaliseren. De MIT Sloan Review benadrukt dat ai bedrijven niet alleen helpt om hun prestaties te verbeteren, maar om bedrijfssucces opnieuw te definiëren. Het gaat om het stimuleren van strategische transformatie met behulp van ai, niet slechts incrementele verbeteringen.

De opkomst van oplossingen die zijn samengesteld op foundation van use-cases sluit naadloos aan bij deze benadering. Liat Benzur, voormalig productmanager bij Microsoft en Qualcomm, geeft aan dat de generatieve ai-stack bestaat uit verschillende lagen, elk gepaard met zijn eigen uitdagingen en kansen. De toekomst ligt in de ontwikkeling van flexibele oplossingen die op maat worden gemaakt voor specifieke use-cases, waarbij de sterke punten van verschillende modellen op verschillende lagen van de stack worden benut. Zo blijven bedrijven wendbaar en kunnen ze snel reageren op veranderende marktdynamiek en klantbehoeften.

Hybride

“Bij implementatie van ai is het essentieel om een kpi-gedreven aanpak te hanteren”

Bij implementatie van ai is het essentieel om niet enkel op technologie te vertrouwen, maar ook een kpi-gedreven aanpak te hanteren gericht op de algehele bedrijfsdoelstellingen. Neem het Marriott Lodge, dat in een joint venture samenwerkt met Fliggy, het reisplatform van de Alibaba Group voor het testen van een inchecksysteem op foundation van gezichtsherkenning. Dit initiatief is gericht op de Chinese language markt, waar gezichtsherkenning gebruikelijker is en waar het omzeilen van check-ins een belangrijke kpi is. Zoals een Forbes-artikel benadrukt, is de toekomst van ai en alles daartussenin hybride. Ai moet worden gezien als een integraal onderdeel van een bredere bedrijfsstrategie, waarbij het samenwerkt met andere technologieën en bedrijfsprocessen om kpi’s te stimuleren.

De toekomst is een hybride benadering waarin ai en knowledge worden georkestreerd tot best-of-breed-modellen, op foundation van use-case gedreven samengestelde oplossingen en een kpi-gedreven aanpak gericht op zakelijke doelen. Bedrijven die deze strategieën effectief kunnen benutten, bevinden zich in een ideale positie om de voordelen van deze transformerende technologie te benutten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *