‘Toen de vrije lure gegeven werd, wist ik het wel’ – Voetbal Worldwide


Na afloop stond David Beckham, mede-eigenaar van de membership, het kanaal van de MLS te woord. ‘Toen die vrije lure gegeven werd, had ik wel een gevoel dat het zo moest zijn’, aldus de Engelsman, die zelf ook wel het één en ander weet over het scoren uit een vrije lure op belangrijke momenten. ‘Vanavond was een droom die uitkwam voor iedereen in het stadion. Iedereen die kwam om Lionel alleen maar op het veld te zien stappen, laat staan dat dit zou gebeuren. Daar heb ik bijna geen woorden voor’, aldus Beckham, die bijna emotioneel werd na het doelpunt.

Ook coach Tata Martino had de superlatieven in de aanslag voor zijn pupil en landgenoot, met wie hij ook bij Barcelona samenwerkte. ‘Het is een movie die zichzelf altijd herhaalt. Het lijkt wel dat hij alles geeft om een nieuwe movie te schrijven. Natuurlijk zijn er belangrijkere en minder belangrijke momenten, maar hij is er al tijd om movies te schrijven’, zei de coach.

Natuurlijk wist tegenstander Cruz Azul dat ze in de problemen zaten toen ze op zo’n second van de wedstrijd een vrije lure weggaven op zo’n plek. ‘We weten allemaal dat een vrije lure op die plek voor hem zoiets is als een penalty’, sprak Augusto Lotti, speler van Cruz-Azul.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven