‘Toonali’ breekt drie information met megatransfer naar Newcastle United – Voetbal Worldwide


Sandro Tonali heeft zijn peperdure overstap van AC Milan naar Newcastle United afgerond. Maandagmiddag maakte de Premier League-club de komst van de Italiaan officieel. De Engelsen betalen zo’n tachtig miljoen euro voor de middenvelder, die tekent tot medio 2029.

Met zijn handtekening onder het nieuwe contract is Tonali in één klap recordhouder op drie verschillende lijstjes. Hij misplaced Alexander Isak af als recordaankoop van Newcastle, is de nieuwe recordverkoop van Milan en magazine zichzelf vanaf nu de duurste Italiaan aller tijden noemen.

Isak was sinds vorig jaar recordhouder bij Newcastle, dat zeventig miljoen betaalde om hem los te weken van Actual Sociedad. Het gesneuvelde file van Milan stond al wat langer in de boeken, in 2009 werd Kaká voor bijna zeventig miljoen euro verkocht aan Actual Madrid. Jorginho was sinds 2018 de duurste Italiaanse speler met een transfersom van 57 miljoen euro, toen hij van Napoli naar Chelsea ging.

Een bijnaam voor Tonali verzinnen, zal niet de moeilijkste oplossing zijn voor de followers. De supportersgroep staat bekend als Toon Military en dus zal Tonali voortaan als Toonali door het leven gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top