Topper tegen Arsenal wordt race tegen de klok voor Ederson – Voetbal Worldwide


Manchester Metropolis kan de komende weken geen beroep doen op Ederson. De Braziliaanse doelman heeft zondag in de topper tegen Liverpool een bovenbeenblessure opgelopen en lijkt deze maand niet meer in actie te komen.

Ederson moest anticiperen na een te korte terugspeelbal van Nathan Aké en schepte Darwin Núńez. De Braziliaan probeerde het nog een aantal minuten, maar kon uiteindelijk toch niet verder. O Globo en BBC weten dat Ederson een spierblessure in zijn bovenbeen heeft opgelopen en de komende drie à vier weken uit de roulatie is.

Dat betekent dat de kwartfinale van de FA Cup tegen Newcastle United te vroeg komt en dat ook de topper tegen Arsenal normaal gesproken aan zijn neus voorbij gaat. De koploper van de Premier League komt op 31 maart op bezoek in het Etihad Stadium. Tussendoor speelt de nationale ploeg van Brazilië oefeninterlands tegen Spanje en Engeland. Daar is Ederson niet bij.

Reservekeepers
In het blauwe deel van Manchester is Stefan Ortega de stand-in van Ederson. De Duitser viel tegen Liverpool in en zag beide titelkandidaten elkaar in evenwicht houden (1-1). Ook Dorival Júnior kan aan de bak. De Braziliaanse bondscoach zag ook Alisson Becker (Liverpool) geblesseerd afhaken voor de komende interlands en moet op zoek naar een nieuwe doelman.

Bekijk hier hoe Ederson geblesseerd raakte

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll naar boven