Tottenham-huurling Parrott groeit in allerlaatste seconden uit tot derbyheld – Voetbal Worldwide


De Rotterdamse derby is zondagmiddag in de allerlaatste seconden beslist. Excelsior en Sparta Rotterdam hielden elkaar lang op een gelijkspel, maar het was uiteindelijk de thuisclub uit Kralingen die de drie punten pakte. De van Tottenham Hotspur gehuurde Troy Parrott was de gevierde man.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de schietpartijen in Rotterdam nam Excelsior het initiatief in de derby. De thuisclub eindigde vorig seizoen als vijftiende, maar draait in de openingsfase op knappe wijze mee in de subtop. Waar het Excelsior niet lukte om het overwicht in doelpunten om te zetten, ging dat voor Sparta een stuk beter.

In de tweede helft kreeg de uitclub meer en meer de bal en dat resulteerde na iets minder dan een uur in de 0-1 van Jonathan de Guzmán. De geroutineerde middenvelder dook op bij de tweede paal en werkte daar binnen. Het antwoord van Excelsior liet echter niet lang op zich wachten. Na nog geen kwartier kwam de zwervende Arthur Zagré in vrije positie en met hyperlinks haalde de linksback verwoestend uit voor de 1-1.

Zo bleef het verschil tussen de nummer vijf en zes van de Eredivisie klein. Het verschil werd toch gemaakt, in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Sparta hield open huis achterin en daar profiteerde de ingevallen Troy Parrott van. De van Tottenham gehuurde spits had ook al in de vorige speelronde gescoord tegen SC Heerenveen en besliste nu de derby met een late treffer. Daardoor gaat Excelsior over Sparta heen op de ranglijst, de Kralingers zijn de nieuwe nummer vijf van de Eredivisie.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven