Trauner en Giménez in vorm onmisbaar voor Feyenoord – Voetbal Worldwide


In de Dick Voormekaar Podcast over Feyenoord van Michel van Egmond en Martijn Krabbendam ging het in de meest recente aflevering onder meer over Santiago Giménez en Gernot Trauner. Samen met Mario Been kwamen Van Egmond en Krabbendam tot de conclusie dat de Rotterdammers sterk afhankelijk zijn van het duo.

‘Feyenoord – AZ was de wedstrijd van de topscorers Giménez en Pavlidis. Maar ze hebben allebei amper een kans gehad. Dat zegt ook wel wat over de verdedigende compartimenten van beide ploegen’, zegt Been. ‘Ja, Feyenoord heeft wel een probleem als de spits niet in vorm is’, vult Krabbendam aan.

‘Dan komt Ueda erin en daar wordt het niet beter van’, zegt Been. ‘Ik vond de zijkanten bij Feyenoord ook heel matig. Maar het middenveld en de laatste lijn zijn goed. Als je Trauner ook weer ziet spelen. Wat is hij goed; echt fantastisch. Hij pakt ballen af en speelt ze web zo makkelijk weer in. Het staat goed bij Feyenoord, mede dankzij hem. En als je dan met 1-0 kan winnen, is het niet overtuigend. Maar wel genoeg.’

‘En er zit vervolgens ook nog genoeg progressie en potentie in de spelersgroep. Om die kansen de volgende keer wel af te maken in Europa: dat kan toch de volgende stap zijn?’, zegt Van Egmond. ‘Ja, wat dat betreft, zou het wel heel goed zijn als ze verder gaan in de Champions League. Dan magazine je niet verliezen van Atlético en moet je winnen bij een Celtic dat al klaar is. Voor de ontwikkeling van de spelers is dat heel belangrijk’, sluit Been af.

Luister de Dick Voormekaar Podcast elke week through je favoriete podcastapp of vi.nl/podcast. De additional podcast, waar vragen worden beantwoord van luisteraars, vind je op VI PRO.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top