Twee jaar na zijn dood nieuwe video van youtuber TechnobladeNOS Nieuws

Twee jaar na zijn dood is er een nieuwe video verschenen van de populaire youtuber Technoblade. Het gaat om niet-gebruikte beelden die hij ooit tijdens een potje Minecraft opnam voor een video van mede-gamer TommyInnit. Die heeft er nieuwe montage van gemaakt.

“Ik realiseerde me een paar maanden geleden dat ik eigenlijk maar weinig materiaal van Technoblade had gebruikt in mijn eigen video”, legt TommyInnit uit in een introductie bij het filmpje van 21 minuten. “Het kostte heel veel moeite om deze opnames op te sporen, maar toen ik ze vond, bleken ze erg vermakelijk.”

In de video probeert Technoblade met honderd andere Minecraft-spelers te overleven in een wereld die door verschillende rampen wordt geplaagd. TommyInnit: “Ik heb een montage gemaakt die volgens mij aan de standaard van Technoblade zou voldoen.”

Followers reageren blij verrast en positief op de video. Binnen enkele uren was die al bijna 3 miljoen keer bekeken. De filmpjes die Technoblade van zichzelf maakte tijdens het gamen werden geregeld tientallen miljoenen keren bekeken op YouTube.

Veel kijkers reageren met “o7”, een emoticon dat een saluut voorstelt, met de o als hoofd en de 7 als saluerende hand. Ook zijn populaire slogan “Technoblade by no means dies” komt voorbij.

Anderen merken op hoe fijn het is na al die tijd weer zijn stem te kunnen horen. Meerdere personen zijn ook geraakt door een terloopse opmerking dat hij maar een kwartiertje kan gamen omdat een chemokuur wacht.

Overlijdensbericht

Technoblade, die na zijn dood verklapte dat hij Alex heette maar geen achternaam gaf, overleed in 2022 op 23-jarige leeftijd. Een jaar eerder was bij hem een sarcoom vastgesteld in zijn rechterarm. Behandeling mocht niet baten, omdat die kanker uitgezaaid bleek naar zijn longen.

De vader van de youtuber maakte het overlijden van Technoblade enkele uren na zijn dood bekend met een boodschap die hij zelf nog kort daarvoor had geschreven. “Als ik nog honderd levens zou hebben, zou ik er iedere keer voor kiezen Technoblade te zijn.”

Scroll naar boven