‘Twee Legia-spelers gearresteerd na uitwedstrijd in Alkmaar’ – Voetbal Worldwide


Veel onrust in Alkmaar rond het Europa League-duel tussen AZ en Legia Warschau. Niet alleen onder het publiek, maar er zouden ook twee spelers van de Poolse membership zijn gearresteerd.

Dat meldt Fakt, de grootste krant van het land. Er zijn op sociale media al beelden rondgegaan waarop te zien is hoe de Nederlandse ME slaags raakt met vertegenwoordigers van Legia bij de spelersbus, onder meer eigenaar en voorzitter Dariusz Mioduski, die volgens de Poolse pers ook daadwerkelijk klappen heeft gehad. ‘De uitgang naar de spelersbus van Legia werd door beveiligers geblokkeerd, zodat spelers, stafleden en journalisten niet naar buiten komen’, aldus Fakt, dat de situatie vervolgens zag escaleren.

‘Uiteindelijk ging de deur open en brak er een knokpartij uit die telkens weer bleef oplaaien. Het was coach Kosta Runjaic die tussenbeide kwam en zijn spelers instrueerde om de bus in te gaan, wat ze deden’, meldt de krant, die ook beschikt over de namen van de spelers die zouden zijn opgepakt. Het zou gaan om Radovan Pankov en Josué, de aanvoerder van de ploeg uit de Poolse hoofdstad.

De twee zouden de nacht hebben doorgebracht op een politiebureau in de buurt van Amsterdam, en rond acht uur op vrijdagmorgen zou meer bekend worden hoe het verder gaat met het opgepakte duo. Als ze niet meteen op vrije voeten komen, zal het moeilijk worden om terug te vliegen met de relaxation van de ploeg. Legia vertrekt namelijk vrijdag nog vóór het middaguur weer naar Polen.

Het was voor de wedstrijd ook al onrustig toen Poolse followers de poort van het AFAS Stadion bestormden, daar moest de ME ook ingrijpen. AZ received daarna in Alkmaar met 1-0 van Legia. Omdat Aston Villa in Birmingham dezelfde uitslag liet noteren tegen Zrinjski Mostar, hebben alle ploegen in deze poule nu drie punten. Het tweeluik van de Alkmaarders met de Engelsen wordt van groot belang.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven