Tweede mooie second voor Ajax-pechvogel Kaplan – Voetbal Worldwide


Ahmetcan Kaplan heeft zijn eerste basisplaats sinds hij in de zomer van 2022 een switch naar Nederland maakte te pakken. De Turkse centrumverdediger begin twee weken na zijn officiële debuut in de Keuken Kampioen Divisie in de wedstrijd tegen Willem II.

Het verhaal van Kaplan is bekend. Hij kwam anderhalf jaar geleden met grote verwachtingen naar Ajax, dat hem overnam van Trabzonspor. Hij liep in die periode echter tweemaal een zware knieblessure op, waardoor hij eerder nog niet in actie kon komen voor de hoofdmacht van Ajax én het beloftenelftal.

In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (23 oktober, 0-0) maakte Kaplan zijn langverwachte opwachting in het shirt van Ajax. Hij viel twintig minuten voor tijd in voor de beloften en maakte zo zijn officiële debuut in Nederland. Hij vormt in het duel met Willem II het centrale duo met Olivier Aertssen.

Onze analyse uit 2022 van Kaplan

Met Mike Godts en Anass Salah-Eddine heeft Jong Ajax-trainer Dave Vos twee spelers tot zijn beschikking die normaal gesproken ook bij de hoofdmacht rondlopen. Salah-Eddine lijkt web als eerder dit seizoen op het middenveld van de beloftenploeg te staan. Afgelopen donderdag kwam hij nog als linksback in de ploeg tijdens de inhaalwedstrijd van Ajax tegen FC Volendam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven