Posted on Leave a comment

Twitter deelt internationale reclameomzet met makersActieve Twitteraars buiten de VS kunnen nu ook geld verdienen aan hun inspanningen op het netwerk dat zijn naam verandert in X.

Het bedrijf kondigt aan dat het Advertisements Income Sharing-programma wereldwijd wordt uitgerold. Dat houdt in dat gebruikers wiens uitingen veel aandacht trekken daar geld aan kunnen verdienen. Immers, Twitter publiceert reclame rondom berichten en genereert daarmee omzet. Het wil zijn gebruikers daarvan laten meeprofiteren.

Wie hiervoor in aanmerking wil komen, moet wel een abonnement hebben en minimaal vijftien miljoen impressies per maand genereren. De onderste drempel voor uitbetaling is vijftig greenback gegeneerde reclame-omzet.

Eigenaar Elon Musk zegt dat zijn socialbedrijf meer dan een half miljard gebruikers actieve gebruikers heeft. De reclameomzet zou momenteel lager liggen dan verwacht.

In Nederland zijn er zo’n drie miljoen twittergebruikers. Een derde daarvan zou dagelijks de app bekijken. De grootste Nederlandse accounts behoren toe aan sporters en DJ’s. Twitter is veelal bijvangst voor hen. Het meeste bereik genereren zij by way of Instagram en Fb.

Foto: aisletwentytwo (cc)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *