Posted on Leave a comment

Twitter koppelt met eToro. Contour nieuwe strategie?Twitter werkt samen met eToro om realtime information van de beleggingsapp te incorporeren. Belangstellenden kunnen vanuit de berichtendienst bovendien aandelen en crypto’s kopen.

Vooralsnog betreft het een integratie die één kant op gaat: Twitter slurpt information op uit eToro. De visie van eigenaar Elon Musk dicteert echter dat het ook mogelijk zou moeten zijn om transacties van de beleggingsdienst op Twitter te laten plaatsvinden.

Zover is het echter nog niet.

Gisteren kondigde de beleggingsapp de samenwerking met Twitter aan. Deze toont realtime koersdata van beursgenoteerde bedrijven. Een gebruiker moet daarvoor wel een zogeheten cashtag in Twitters zoekmachine invoeren. Die cashtags bestaan al ruim tien jaar.

Wie naar een bedrijf wil verwijzen, gebruikt het $-teken en voegt daar de meerletterige beursaanduiding voor die onderneming aan toe. Zo wordt Apple $AAPL, Amazon wordt $AMZN en Google wordt in financiële kringen aangeduid met $GOOG.

De eToro-deal zorgt ervoor dat na een zoekopdracht $AAPL bijvoorbeeld dit soort realtime koersinformatie verschijnt:

Een klikknop brengt een eToro-klant direct naar de relevante pagina op het beleggingsplatform om daar desgewenst een transactie te verrichten.

Het is niet duidelijk of eToro een ‘demonstratieklant’ is of betaalt voor de noviteit.

$Cashtags worden veel gebruikt: sinds het start van dit jaar al in meer dan 420 miljoen zoekopdrachten. Er zijn gemiddeld 4,7 miljoen $cashtags-zoekopdrachten per dag.

Elon Musk wil van Twitter een alles-in-een platform à la WeChat. Gebruikers van dat Chinese language platform gebruiken die app niet enkel voor communicatie. Het is ook een algemeen geaccepteerd e-commerceplatform. Vanuit die ene chat-app bestel je eten, een taxi of nieuwe rijkstkoker, neem je een abonnement op een sportschool en verricht je daar ook direct de betaling.

Een demonstratie van WeChat:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en monitoring cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Web Summit (cc)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *