Uitblinker Cerny hoopt op akkoord FC Twente en Wolfsburg – Voetbal Worldwide


Vaclav Cerny was zaterdag de grote man van Tsjechië. De vleugelaanvaller van FC Twente kon zijn goede vorm uit de Eredivisie ook in de nationale ploeg etaleren en maakte twee treffers. Na afloop reageerde hij op zijn succesvolle periode, die hem een switch naar Wolfsburg op zou kunnen leveren.

‘Natuurlijk ben ik heel blij dat ik met twee doelpunten een belangrijke bijdrage heb kunnen leveren’, reageerde Cerny na afloop voor de Tsjechische pers. Op het kunstgras van de Faeröer Eilanden onderstreepte hij zijn standing als man in vorm. ‘De jongens weten inmiddels dat als ik de bal krijg, dat ik hem meestal op doel schiet. Bij beide objectives raakte ik de bal goed. Ze waren belangrijk vandaag.’

In maart was de rol van Cerny bij de nationale ploeg nog zeer summier. Hij kreeg niet het vertrouwen, maar liet nu zien dat hij van waarde kon zijn. ‘Na de vorige periode had ik met mezelf afgesproken dat ik het bij mijn membership goed moest doen, zodat ik wat voor het elftal kon betekenen. Dat lukte me de afgelopen maanden. Nu heb ik een kans gekregen en hem met beide handen aangepakt. Ik kon het nog vier keer zeggen: ik ben echt blij.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

‘Ik ben altijd positief gebleven, omdat ik mijn plek wilde claimen’, legde Cerny uit. In Tsjechië ging het veel over de rechtsbuiten, omdat hij eerder niet altijd het vertrouwen kreeg en bij FC Twente wel goed presteerde. ‘Dat hield mij niet bezig, maar wel de mensen om me heen. Mijn familie leest alles, ik niet. Ik concentreerde me op mijn spel en wilde gezien worden. Toen ik hoorde dat ik ging spelen, wilde ik mijn vorm van de membership meenemen.’

Wolfsburg wil Cerny dolgraag losweken bij FC Twente. De vleugelaanvaller liet weinig los over zijn toekomst. ‘Ik wil er graag wat over zeggen, need ik ben geen kind dat er omheen wil draaien. Ik ken de particulars ook niet, ik wacht gewoon op het telefoontje dat het goed gaat komen. Daar hoop ik snel zeker van te zijn. Het is aan de golf equipment.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven