Uitblinker Zirkzee speelt hoofdrol in mislukte Feyenoord-generale Lazio – Voetbal Worldwide


Bologna heeft de weg omhoog gevonden. Voor de tiende wedstrijd op rij bleef de ploeg van coach Thiago Motta ongeslagen. Ook Lazio moest er aan geloven, mede dankzij de man-in-vorm: Joshua Zirkzee.

Op bezoek bij Sassuolo (1-1) was Zirkzee vorige week nog trefzeker. Op fraaie wijze schoot hij zich in de Italiaanse kijker. Midweeks plaatste Bologna zich ondertussen na een treffer van stand-in Sydney van Hooijdonk voor de volgende ronde van het bekertoernooi. En dan kwam Lazio vrijdag langs als toetje van een drukke week. De topclub speelde zijn generale repetitie op het duel met Feyenoord in de Champions League in het Stadio Renato Dall’Ara.

In de eerste helft had Lazio de zaken nog goed voor elkaar. Bologna, waar Zirkzee en Sam Beukema aan de aftrap stonden, had nauwelijks wat in te brengen. Direct na rust ging het echter mis voor de Romeinen. Opnieuw greep Zirkzee de hoofdrol. De spits speelde Lewis Ferguson vrij, waarna de Schot raak schoot.

Voor Lazio werd het zaak om een gelijkspel uit het vuur te slepen, waardoor Ciro Motionless van de reservebank gehaald werd. De Italiaanse topspits kreeg rust, maar was nodig om de meubelen te redden. Tevergeefs, need Bologna hield knap stand en bleef voor de tiende wedstrijd op rij ongeslagen. Daardoor ging de membership ook nog over Lazio heen op de ranglijst en staat het na vanavond knap zesde in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven