Unicus/Specialisterren fuseert met Auticon | Computable.nl
It-dienstverlener Specialisterren uit Utrecht, een organisatie die mensen met een vorm van autisme inzet voor het testen van software program, enterprise intelligence en robotic course of automation (rpa), fuseert met de Duitse branchegenoot Auticon. Tezamen claimen zij het it-bedrijf te zijn waar wereldwijd procentueel gezien (81 procent) de meeste autistische werknemers (465 van de 475) werken.

Specialisterren ging afgelopen oktober al samen met Unicus uit Noorwegen. Dat bedrijf heeft, ondersteund door de eveneens Noorse investeerder Ferd, de ambitie om internationaal flink door te groeien. Daar komt nu de overname van het oorspronkelijk in Berlijn opgerichte Auticon bij.

Auticon is met bijna vierhonderd medewerkers een stuk groter dan Unicus/Specialisterren (ruim honderdvijftig werknemers) en is actief in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Er werken onder meer technologieconsultants, werken als softwareontwikkelaars, data-analisten en kwaliteitsborgers. Qua geografie sluiten beide bedrijven goed op elkaar aan. Unicus/Specialisterren opereert in Scandinavië en Nederland en wil ook op korte termijn in Polen actief worden.

Ambitie

In de nieuwe constellatie komen de twee bedrijven komen de twee bedrijven Auticon en Unicus/Specialisterren te hangen onder de paraplu van Auticon GmbH als gezamenlijke holding. Naast Ferd als grootaandeelhouder zijn er de mede-investeerders Autism Impression Fund, Ananda Impression Ventures, KOIS, Felix Porsche, Sir Richard Branson, Ferst Capital Companions en Esmée Fairbairn Basis.

Het gecombineerde bedrijf verwacht eind 2023 een omzet van vijftig miljoen euro en meer dan zeshonderd werknemers te hebben. Nieuwe overnames worden niet uitgesloten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven