Vakantiegangers opgelicht through officieel berichtensysteem van Reserving.com


Het kantoor van Reserving.com in Amsterdam

NOS Nieuws

Wereldwijd klagen klanten van Reserving.com over oplichting through de officiële mail- en berichtensystemen van het bedrijf zelf. Vakantiegangers ontvingen phishingmails die through het boekingsplatform werden verstuurd. Meerdere gebruikers herkenden de mails niet als zodanig en maakten geld over naar criminele partijen.

De getroffen klanten hadden allemaal al een resort gereserveerd through de web site of de app. Een tijd later kregen ze een mail van het officiële mailadres van Reserving, waarin werd beweerd dat hun reservering geannuleerd zou worden als ze hun bankgegevens niet zouden doorgeven through een hyperlink in de mail. Sommige mensen werd gevraagd om nogmaals een betaling te doen, ter verificatie.

‘Reserving niet gehackt’

Notificaties van zulke phishingmails verschenen ook in de officiële app van het platform. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf ontkent dat zijn systemen zijn gehackt en zegt dat er juist iets schort aan de e-mailsystemen van de individuele resorts.

Die lezing lijkt waarschijnlijk, concludeert cyberbeveiligingsbedrijf Heimdal na een analyse. Het lijkt erop dat criminelen de systemen van resorts hebben gehackt en frauduleuze mails hebben kunnen versturen through hun systemen. Die belanden dan weer in de berichtenbox van de Reserving-app. Het is gebruikelijk dat resorts communiceren met klanten through de systemen van Reserving.

On-line zijn in elk geval al meldingen te vinden van getroffen klanten die hadden geboekt in Groot-Brittannië, Frankrijk en Singapore. In dat laatste land zijn al tientallen mensen opgelicht voor in totaal 41.000 greenback, meldde de politie in Singapore twee weken geleden.

‘Serieuze zaak’

Reserving.com schrijft in een verklaring aan de Britse krant The Observer dat het de zaak serieus neemt. “Hoewel de systemen en de infrastructuur van Reserving niet zijn getroffen, zijn we ons terdege bewust van de gevolgen die zulke oplichterij kan hebben voor ons bedrijf, onze hotelpartners en onze klanten.”

Wat Reserving precies gaat doen om phishing through zijn systemen te voorkomen, is niet duidelijk. Wel zegt het de getroffen klanten te zullen benaderen. Ook waarschuwt het bedrijf klanten om goed te letten op mogelijke frauduleuze berichten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven