Van Bommel pakt na zinderende strafschoppen derde hoofdprijs met Antwerp – Voetbal Worldwide


Mark van Bommel heeft zijn derde hoofdprijs in drie maanden veroverd. Na een zinderende strafschoppenreeks versloeg Antwerp FC na een achterstand KV Mechelen. Daardoor pakte de landskampioen de Supercup.

Van Bommel pakt na zinderende strafschoppen derde hoofdprijs met Antwerp
© Professional Pictures

In aanloop naar de strijd om het zilverwerk had Van Bommel de intenties al duidelijk gemaakt. Voor de doorgewinterde veelwinnaar was het een uitgelezen kans om opnieuw een prijs te veroveren. En dat was terug te zien op het veld. Antwerp greep Mechelen in de openingsfase direct bij de keel.

Het veldoverwicht overrompelde Mechelen, dat in de bekerfinale drie maanden eerder ook al schier kansloos was tegen de landskampioen. Binnen tien minuten nam Antwerp de leiding. Vleugelaanvaller Michel-Ange Balikwisha was het eindstation van een mooie aanval, die opgezet werd door Kerk. Een lage voorzet van Jelle Bataille kon rustig binnengelopen worden door Balikwisha.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

VAR houdt duel in leven
Even leek het een avond zonder spanning te worden, need Balikwisha was nog geen tien minuten later opnieuw trefzeker. Daardoor leek de strijd al vroeg in een plooi te vallen, maar na een minutenlange, minutieuze interventie van de video-arbitrage werd geconstateerd dat de doelpuntenmaker in buitenspelpositie stond.

Na het besluit van de arbitrage besloot The Nice Previous om even wat gasoline terug te nemen. Mechelen kon naar adem occur, zonder gevaar te stichten. Met de rust in aantocht werden de duimschroeven door de manschappen van Van Bommel nog eens aangedraaid. Eerst raakte Mechelen-verdediger Jordi Vanlerberghe de eigen lat, even later vergaten Jacob Ondrejka en Arbnor Muja de rating te verdubbelen.

Rode kaart brengt spanning terug
In de tweede helft leek het duel lange tijd als een nachtkaars uit te gaan. Tot Gastón Ávila zijn hoofd verloor en met een grove cost de boel opschudde. De middenvelder van Antwerp kreeg een rode kaart, waardoor Mechelen plots bloed rook. En Malinwa beet ook toe. Een uithaal van spits Lion Lauberbach werd nog gekeerd, maar in de rebound caramboleerde de bal through de onfortuinlijke Antwerp-routinier Ritchie De Laet in het eigen doel (1-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Strafschoppen moesten uitmaken wie de prijs de lucht in mocht tillen. Dat werd Antwerp, need na een achterstand werd de sitauties volledig omgedraaid. Daardoor pakte Van Bommel zijn derde prijs in amper drie maanden tijd.

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven