Van Dinteren belooft ‘actie, intensiteit en dynamiek’ bij hekkensluiter KKD – Voetbal Worldwide


Ivar van Dinteren gaat aan de slag als coach van Jong FC Utrecht. De 44-jarige oefenmeester komt over van FC Twente, waar hij assistent was van Ron Jans. Van Dinteren is de opvolger van Darije Kalezic, die de afgelopen twee jaar de leiding had over de beloftenploeg.

De komst van Van Dinteren bij Utrecht diende zich al aan. VI meldde eerder deze week al dat een akkoord met de coach aanstaande was. De membership uit de Domstad ging op zoek naar een nieuwe coach nadat het tot medio 2024 lopende contract van Kalezic in onderling overleg werd ontbonden. Van Dinteren tekent voor twee seizoenen.

Na jaren als assistent bij Almere Metropolis, Cincinnati FC en Twente voelt Van Dinteren zich klaar voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Bij meerdere golf equipment, waaronder FC Emmen, was hij in beeld, maar de keuze is gevallen op de hekkensluiter van het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Van Dinteren keert zo terug bij de membership, die hij als jeugdspeler nog vertegenwoordigde.

Actie
‘Van de kans om als hoofdtrainer bij Jong FC Utrecht aan de slag te gaan, werd ik direct enthousiast’, vertelt Van Dinteren op de clubwebsite van FC Utrecht. ‘Ik sta erom bekend dat mijn groups als ze moeten verdedigen zo snel mogelijk de bal willen veroveren en dat als ze aanvallen ze zo snel mogelijk naar de aim van de tegenpartij willen gaan. Direct spel. Ik vind het belangrijk dat als mensen naar Jong FC Utrecht komen kijken, ze een leuke wedstrijd zien. Dat moeten we ze laten zien: veel actie, veel intensiteit en veel dynamiek.’

‘In de persoon van Ivar verwelkomen we een inhoudelijk sterke en bevlogen coach op Sportcomplex Zoudenbalch’, zegt Tim Gilissen, technisch supervisor van Utrecht. ‘Ivar heeft vaker met jonge, talentvolle spelers gewerkt en staat erom bekend hen te helpen bij het zetten van de volgende stappen in hun ontwikkeling. Zijn idee├źn over voetbal passen goed bij het spel dat we bij FC Utrecht graag willen zien. Ivar heeft zelf in de jeugdopleiding van FC Utrecht gespeeld en woont nog altijd in de regio. Hij kent de membership en de cultuur van deze omgeving.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven