Van Hecke ziet Brighton ondanks clear sheet op Wolves-muur stranden – Voetbal Worldwide


Brighton & Hove Albion heeft zich stukgebeten op Wolverhampton Wanderers. De ploeg die in de Premier League opnieuw knap meedoet in de strijd om Europees voetbal kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Wisselvalligheid speelt Brighton al het hele seizoen parten. De membership dwong vorig seizoen voor het eerst in zijn geschiedenis Europees voetbal af en de verplichtingen op het Europese podium leken in de eerste maanden van het seizoen ten koste te gaan van de prestaties in de competitie. Desondanks begon Brighton als nummer acht van de Premier League aan de thuiswedstrijd tegen Wolves. Bij een gelijkspel of zege zou Manchester United weer gepasseerd worden.

Jan Paul van Hecke had opnieuw een basisplaats bij Brighton en zag dat het spel zich voornamelijk op de helft van de tegenstander afspeelde. Wolves probeerde de ruimtes zo klein mogelijk te houden en dat lukte alleraardigst. Kort na rust was Brighton wel erg dicht bij een voorsprong. Wolves-verdediger Max Kilman greep in bij een voorzet van de jonge vleugelverdediger Jack Hinshelwood en gleed de bal bijna in eigen doel. Kilman kwam met de schrik vrij, de bal raakte de paal.

Aan de andere kant toonde Jason Steele, de concurrent van Bart Verbruggen, zijn klasse met een redding op een schot van Mario Lemina. Positief voor Brighton was dat voor de tweede keer op rij de nul werd gehouden in de Premier League. Dat terwijl de clear sheet tegen West Ham op 2 januari pas de eerste clear sheet van het seizoen was. Van Hecke maakte de negentig minuten vol bij Brighton, waar Joël Veltman vanwege een blessure ontbrak.

Scroll naar boven