Van Veen schept duidelijkheid over toekomst en krijgt praise van Lukkien – Voetbal Worldwide


FC Groningen boekte vrijdag tegen FC Eindhoven de eerste competitiezege sinds september, maar na afloop ging het vooral over Kevin van Veen. Blijft hij of gaat hij? ‘Ik heb zelf nooit aangegeven weg te willen.’

Deze week kopte de Scottish Solar dat Van Veen zou aansturen op een vertrek bij Groningen. Volgens de aanvaller is er een situatie gecreëerd. ‘Het klopt dat er contact is geweest met mijn agent’, gaf de spits toe bij ESPN. ‘Omdat ik op de financial institution zit, is er finest veel interesse. Maar ik heb zelf nooit aangegeven weg te willen.’

Van Veen moest het tegen Eindhoven doen met een rol als invaller. In de slotfase was hij betrokken bij het winnende doelpunt van Laros Duarte. Van Veen sprong op het laatste second opzij, waardoor doelman Jorn Brondeel de bal (te) laat zag aankomen. ‘Je hebt bepaalde dingen die je terug wilt zien’, zei coach Dick Lukkien. ‘Die heb ik in zijn invalbeurt gezien. Ook op de coaching, hij is echt wel op de goede weg.’

Slagen
Toch is het nog niet honderd procent zeker dat Van Veen ook na de jaarwisseling uitkomt voor FC Groningen. ‘Misschien wil Groningen wel van me af, omdat ik een grote aankoop was’, zei de 32-jarige aanvaller daarover. ‘Als het aan mij ligt, wil ik hier gewoon slagen en ga ik deze membership niet verlaten. Maar het gaat om veel mensen die dat besluiten moeten nemen in de winter.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven