Veeam en Sophos trekken samen op
Veeam Software program gaat een strategisch partnerschap aan met Sophos. Doel is het Veeam Knowledge Platform te integreren met Sophos’ managed detection and response (mdr), waardoor een kritieke laag van door mensen geleide detectie en respons wordt toegevoegd.

Die integratie verbetert de beveiliging van bedrijfskritische backups, waardoor ze beter bestand zijn tegen ransomware-aanvallen die backups manipuleren, verwijderen of veranderen met als tactiek om slachtoffers losgeld te laten betalen.

‘De toenemende dreiging van cyberaanvallen kan alleen worden aangepakt als organisaties samenwerken om klanten een completere en geïntegreerde bescherming te bieden’, zegt Danny Allan, cto bij Veeam. ‘De combinatie van onze technologie op het gebied van dataprotectie en ransomware restoration met het beste mdr-aanbod van Sophos biedt klanten de meest uitgebreide cyberbeveiliging en herstel. Centraal bij deze aanpak staat het draaiende houden van bedrijven, wat er ook gebeurt. Door samen te werken met Sophos om een end-to-end-aanpak te creëren, zetten we een nieuwe stap in het beschermen van klanten tegen slechte actoren. Gezamenlijk versterken we de algehele beveiligingspositie en maken we radicale veerkracht mogelijk.’

Waarschuwing

Het Veeam Knowledge Platform monitort de omgeving van een organisatie om potentiële dreigingen in de productie-workloads van de backup-omgeving van klanten te detecteren. Mocht er een dreiging worden geïdentificeerd, dan stuurt Veeam een waarschuwing naar Sophos’ mdr : een volledig beheerde service voor het opsporen, detecteren en reageren op dreigingen met een 24/7 beveiligingsteam dat snel complexe dreigingen identificeert en neutraliseert. Het Sophos MDR-beveiligingsteam bepaalt vervolgens of er een aanval zal plaatsvinden en onderneemt actie om de aanval te verstoren, in bedwang te houden en volledig te elimineren.

“Actieve tegenstanders zijn opmerkelijk bedreven in het ontwikkelen van hun tactieken, technieken en procedures, waarbij ze de detectiemogelijkheden van veel organisaties ontlopen, zoals blijkt uit de dreigingsinformatie van Sophos X-Ops. De behoefte aan veilige back-ups is van het grootste belang, en permanente beveiligingsoperaties zijn absoluut noodzakelijk om bedrijfskritische gegevens veilig te houden”, zegt Mart Ward, vp of know-how operations bij Sophos.”

De data-platform- en mdr-integratie van Sophos zal naar verwachting later dit jaar beschikbaar zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven