Veeam laat organisaties doordraaien tijdens aanval
Het opgewaardeerde Veeam Knowledge Platform 23H2 zorgt ervoor dat organisaties hun geautomatiseerde werk kunnen blijven doen, zelfs wanneer zij te maken krijgen met ransomware-aanvallen. ‘Door de kloof tussen incident en herstel zo klein mogelijk te maken, kunnen klanten hun organisatie draaiend en groeiend houden en deze vooruit helpen’, aldus Danny Allan, chief expertise officer bij Veeam.

Uit het Veeam 2023 Ransomware Developments-rapport blijkt dat 93 procent van de ransomware-aanvallen gericht is op backups en dat 75 procent van deze aanvallen op zijn minst gedeeltelijk succesvol is. ‘Cybercriminelen richten zich op backups, omdat organisaties eerder bereid zijn het losgeld te betalen wanneer hackers backupgegevens succesvol deleten of versleutelen. Een betrouwbare, schone backup waar je altijd en overal toegang tot hebt is een essentieel onderdeel van de cyber resilience-strategie. De nieuwe Veeam Knowledge Platform 23H2 replace zorgt er niet alleen voor dat organisaties terug kunnen komen na een storing of gegevensverlies, maar ook dat zij vooruit kunnen gaan”, stelt Allan.

Gelanceerd tijdens VeeamON

Allan lanceerde de replace van het Knowledge Platform 23H2 in zijn VeeamON Resiliency Summit-keynote op 24 oktober, hier on-line te volgen.

Veel van de nieuwe options en verbeteringen zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het voorbereiden op en plannen voor beveiligingsincidenten, door it- en beveiligingsteams te verenigen met de technologie om ransomware te beheersen en te overwinnen. De nieuwe beveiligingsfeatures en verbeteringen omvatten:

• Detecteer en identificeer cyberdreigingen: De door artficiële intelligentie (ai) aangedreven en ingebouwde malwaredetectie voert tijdens de backup een low-impact inline entropie- en bestandsextensie-analyse uit. Laat de siem-tool infecties rechtstreeks rapporteren in de Veeam Incident API, die bestaande herstelpunten vervolgens als geïnfecteerd markeert of als reactie out-of-band backups activeert.

• Reageer en herstel sneller van ransomware: Voer point-in-time herstel uit tot het second vóór de infectie met I/O Anomaly Visualizer. Dit zorgt voor het laagst mogelijke gegevensverlies dankzij de proceed dataprotectie (CDP) van Veeam. Voorkom herinfectie met Yara-inhoudsanalyse en automatiseer schoon herstel door gebruik te maken van malwarevrije herstelpunten.

• Veilige en compliant bescherming van information: Markeer dreigingen, identificeer risico’s en meet de beveiligingsscore van de omgeving in het nieuwe Veeam Menace Middle; Zorg voor herstelsucces met geautomatiseerde scans met de Safety & Compliance Analyzer; Voorkom het onopzettelijk of kwaadwillig verwijderen of versleutelen van backups door gebruik te maken van uitgebreide ondersteuning voor onveranderlijkheid. Dit omvat ‘4 eyes’ backupbescherming en onveranderlijke backups.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top