Veel publiek en politie bij begrafenis Russische politicusIn de Russische hoofdstad Moskou hebben duizenden mensen afscheid genomen van politicus Aleksej Navalny. Hij stond bekend als de grootste tegenstander van president Poetin. Hij overleed twee weken geleden in de gevangenis.

Vandaag was de begrafenis met een speciale dienst in een kerk. Daar werd de kist met Navalny naartoe gebracht. Na de ceremonie werd de kist naar de begraafplaats gedragen. Langs deze route stonden veel mensen. Een grote groep mensen liep achter de kist aan. Daarna werden er kransen voor hem gelegd.

Al vroeg was er veel publiek bij de kerk. Duizenden Russen wilden afscheid nemen van Navalny. Ook was er een hoop politie op straat. Straten werden afgezet, er waren veel arrestatiewagens aanwezig en agenten stonden op daken van gebouwen.

De Russische regering was de afgelopen dagen niet blij met alle steun voor Navalny. Honderden mensen die in het openbaar wilden rouwen, werden opgepakt. Sommigen kregen zelfs celstraffen. Ook bloemen die werden neergelegd voor Navalny, werden snel weggehaald.

Scroll naar boven