Verrassing! Mannelijke nijlpaard blijkt na 7 jaar vrouwtje te zijnEen dierentuin in Japan is er na zeven jaar achter gekomen dat nijlpaard Gen-chan geen hij, maar een zij is.

Gen-chan kwam in 2017 vanuit Mexico naar Japan. Volgens de reispapieren was het dier een mannetje.

Daar twijfelden dierenverzorgers toen niet aan. Het dier was nog erg jong. Maar jaren later ontstonden er steeds meer twijfels. Zo vertoonde Gen-chan geen typisch mannelijk nijlpaard-gedrag.

Strooien met stront

Mannetjes nijlpaarden zoeken bijvoorbeeld contact met vrouwtjes, maken propellerachtige staartbewegingen en strooien hun uitwerpselen in het rond. Zo laten ze zien dat ze de baas zijn. Maar Gen-chan deed dit allemaal niet.

En nog een belangrijke trace: verzorgers konden maar geen piemel vinden bij Gen-chan. Na een DNA-test was het echt duidelijk: Gen-chan is een vrouwtje.

Geen andere naam

De dierentuin zegt dat het belangrijk is om te weten welk geslacht een dier is, omdat de verzorging hier soms van afhangt.

De verzorgers hebben beloofd dat dit soort fouten niet vaker gaan voorkomen en dat ze additional goed voor Gen-chan gaan zorgen. Ook heeft de dierentuin laten weten dat Gen-chan geen andere naam krijgt.

Scroll naar boven