Vertrek Kroes verandert Ajax-plannen niet, komst Vivell wel onzeker – Voetbal Worldwide


Door de schorsing van Alex Kroes zullen Kelvin de Lang en Marijn Beuker meer technische verantwoordelijkheden krijgen bij Ajax. Dat heeft rvc-voorzitter Michael van Praag dinsdag gezegd. De komst van Christopher Vivell is door het vertrek van Alex Kroes ineens onzeker.

De Lang en Beuker springen in het gat dat Kroes bij Ajax achtergelaten heeft. De CEO van Ajax werd dinsdag geschorst op verdenking van handelen met voorwetenschap. Kroes had zich voorgenomen om aankomende zomer op technisch vlak de touwtjes in handen te nemen, maar is al na 2,5 week vertrokken uit Amsterdam.

Het vertrek van Kroes verandert echter niets aan de plannen van Ajax. ‘Alex was natuurlijk al bezig, dat heeft hij heel voortvarend gedaan. De afspraak was dat hij met Marijn Beuker en Kelvin de Lang, gesteund door Louis van Gaal en Danny Blind, zich bezig ging houden met de scouting en het voetbaltechnische beleid: de spelers, de coach, de technisch directeur. Daar zijn ze al heel exhausting mee aan de gang’, aldus Van Praag.

‘De afspraak was dat Alex samen met Susan Lenderink de financiële onderhandelingen zou doen. Dat valt nu weg, dus we gaan nu met de technische mensen die we hebben. Dat viertal gaat hetzelfde doen, we gaan gewoon door en we slaan de weg in die we met zijn allen, inclusief Alex, hebben ingeslagen, om te komen tot een beter elftal. Kelvin neemt de rol van Alex in die onderhandelingen over.’

Wel is de komst van Vivell ineens onzeker. Tenzij anderen binnen Ajax draagvlak weten te creëren voor de 37-jarige Duitser, maar hij was vooral de droomkandidaat van Kroes, die ook al meerdere gesprekken met hem voerde. Vivell stond er naar verluidt voor open om na de zomer directeur transfers te worden, maar door de bestuurlijke wanorde zal hij inmiddels zijn bedenkingen hebben.

Scroll to Top