VfB Stuttgart rondt onderzoek naar Mislintat af – Voetbal Worldwide


VfB Stuttgart heeft het onderzoek naar Sven Mislintat afgerond. De Duitse membership onderzocht de transfers die de membership met makelaarskantoor AkA International deed, naar aanleiding van het onderzoek dat Ajax naar Mislintat instelde. Stuttgart concludeert achteraf dat de handelswijze van Mislintat niet de schoonheidsprijs verdiende, maar niet dusdanig was dat verdere acties nodig zijn.

Mislintat kwam in opspraak omdat hij samen met Arthur Beck van AkA International de switch van Borna Sosa naar Ajax deed. Achteraf bleek dat Beck en Mislintat beiden aandeelhouder zijn van databedrijf Matchmetrics, waardoor ze zakenpartners van elkaar zijn. Dat schuurt met de regels waar een beursgenoteerd bedrijf zich aan moet houden.

Stuttgart, waar Mislintat van 2019 tot 2022 werkzaam was als sportief directeur, kondigde aan alle transfers waar AkA International bij betrokken was te gaan onderzoeken, maar heeft geen strafbare dingen ontdekt. ‘We hebben dit onderzocht’, zegt CEO Alexander Wehrle tegen Sky. ‘Sven Mislintat heeft niemand die bij Stuttgart verantwoordelijk was ge├»nformeerd over de zakelijke relaties tussen AkA International en Matchmetrics. Dat zou beter zijn geweest. We hebben alle transfers juridisch laten onderzoeken. Het externe juridische rapport komt tot de conclusie dat er geen schade geleden is. Daarom is dit hoofdstuk afgesloten.’

Kort nadat Ajax het onderzoek naar Mislintat instelde, werd de Duitse technisch directeur ontslagen wegens een gebrek aan draagvlak.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven