Vijfde nacht op rij rellen in FrankrijkVoor de vijfde nacht op rij waren er rellen in Frankrijk. In het hele land werden zeker 700 mensen gearresteerd. Veel Fransen zijn boos door iets wat dinsdag gebeurde.

Vooral in de buitenwijken van de grote Franse steden, zijn mensen woedend en verdrietig. Zij vinden het niet goed hoe de politie doet tegen mensen met een donkere huidskleur. Volgens de demonstranten gebruikt de politie te veel geweld.

De 17-jarige Nahel werd gisteren begraven. Daar kwamen heel veel mensen op af. Daarna gingen de rellen door. Maar wat de eerste dagen begon als een demonstratie, loopt steeds verder uit de hand. Er worden spullen vernield en winkels geplunderd. Ook wordt er soms geweld gebruikt.

Vrouw van burgemeester gewond

Zo raakte afgelopen nacht de vrouw van een burgemeester gewond. Het gebeurde in de plaats L’Hay-les-Roses, dat ligt onder Parijs. De vrouw sloeg op de vlucht voor de relschoppers.

Volgens een Franse krant hadden die even daarvoor een auto door het tuinhek van de familie gereden en in model gestoken. De burgemeester zelf zat veilig in het gemeentehuis. Maar zijn huis was niet beveiligd.

De vrouw van de burgemeester vluchtte met hun twee jonge kinderen. Ze werd daarbij achtervolgd en raakte gewond. De vrouw is opgenomen in een ziekenhuis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top