‘Vind het echt belachelijk’ – Voetbal Worldwide


De openingsceremonie voor de Champions League-finale is voor velen een doorn in het oog, bijvoorbeeld voor Marco van Basten. Als het aan de voormalig topspits ligt, schaft de UEFA het voortaan af.

In de rubriek ‘In de Kantlijn’ verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Uncommon, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De UEFA pakt jaarlijks uit met de traditionele openingsceremonie, bedoeld om de supporters heat te maken voor hopelijk een bloedstollende pot voetbal. Van Basten vindt het echter maar niets. ‘Ik vind het echt belachelijk. Waarom doe je het niet voor de warming-up? Die spelers staan nu te wachten. Het is voor hen waardeloos. Het moet om de voetballers gaan en niet om de commercie en komedie. Zo kunnen ze de kaartjes duurder verkopen. Belachelijk’, zegt Van Basten bij Ziggo Sport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Van Basten werd bij Ziggo ook gevraagd naar de reactie van de FIFA op zijn brandbrief. Hij ergert zich aan het aanstellerige gedrag van sommige spelers en heeft de FIFA daar per transient over ingelicht. De wereldvoetbalbond heeft die ter kennisgeving aangenomen. ‘Een beetje flauw en lauw’, noemt Van Basten de reactie van de FIFA. ‘Ze geven toe dat er al langer over gesproken werd. We zijn een paar jaar verder en er is niets veranderd. Dat geeft aan dat ze er niets aan doen. Ik neem geen blad voor de mond. Als ik iets vind, zal ik het blijven zeggen. Ik hoop dat er vroeg of laat iemand komt die er wel iets aan kan doen.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven