Vitesse boekt kapitale zege en magazine weer dromen van lijfsbehoud – Voetbal Worldwide


Vitesse heeft zondag tijdens speelronde 23 van de Eredivisie een mogelijk cruciale zege in de strijd om lijfsbehoud geboekt. De Arnhemmers knokten zich op bezoek bij Excelsior terug van een achterstand. Nicolas Isimat-Mirin was de gevierde man in Kralingen.

Tijdens de eerste helft regeerde de voorzichtigheid bij beide ploegen. Voor Excelsior en Vitesse stond er enorm veel op het spel, dus was de verleiding niet zo groot om va banque ten aanval te trekken. Through smaakmaker Anis Hadj Moussa stichtten de bezoekers wel gevaar, maar tot riante mogelijkheden leidden zijn acties niet. Aan de andere kant moest de Vitesse-defensie attent zijn op Troy Parrott, die enkele keren bijna tot een inzet kwam.

Zo lag de spektakelwaarde vrij laag, maar dat veranderde direct na rust. Vitesse zette nauwelijks druk op de bal, waardoor Arthur Zagre de bal kon voorgeven. Lance Duijvestijn kwam vervolgens knap voor zijn man en liet Eloy Room kansloos.

Omdat de combinatie ‘doelpunten maken’ en ‘Vitesse’ dit seizoen een weinig gelukkige is, leken de Arnhemmers af te stevenen op een volgende dreun. Toch viel al in minuut 53 de 1-1. Met wat fortuin belandde de bal bij Paxten Aaronson, die van dichtbij afrondde.

Het spelbeeld van voor rust – twee met de handrem erop spelende groups – keerde hierna razendsnel terug. In de slotfase probeerde Excelsior door te drukken, maar Vitesse boog niet, vooral dankzij enkele puntgave reddingen van Room. De bezoekers meldden zich nauwelijks voor het doel van de Kralingers, maar sloegen onverwacht nog een keer toe. Isimat-Mirin gaf de bal het laatste zetje bij een hoekschop van Hadj Moussa, waardoor de Arnhemmers drie punten toevoegen aan hun totaal en nummer zestien RKC Waalwijk naderen tot op twee punten. Excelsior heeft als nummer vijftien maar vijf punten meer dan de ploeg van Edward Sturing, die voor het laatst op 10 december had gewonnen in de Eredivisie (2-0 tegen Heracles Almelo).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Vitesse vervolgt de competitie zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Excelsior reist volgende week zondag naar Limburg voor een bezoek aan Fortuna Sittard.

Scroll naar boven