Vitesse-eigenaar Oyf heeft wél geld geleend van Abramovich – Voetbal Worldwide


Valeri Oyf (foto hyperlinks), de eigenaar van Vitesse, ontkende tegenover de KNVB, maar heeft wel degelijk een miljoenenlening afgesloten met Roman Abramovich. Dat heeft hij tegenover NRC en Trouw bevestigd.

Eerder ontkende Oyf tegenover de KNVB nog dat hij geld leende van Abramovich. The Guardian onthulde onlangs dat de oligarch Vitesse in het geheim financierde. Dat zou hij hebben gedaan in de periode dat hij ook eigenaar was van Chelsea. Wegens belangenverstrengeling is dat niet toegestaan.

Na uitgebreid onderzoek van NRC en Trouw heeft Oyf nu wel bevestigd geld te hebben geleend van Abramovich, iets wat hij tegenover de KNVB nog ontkende. Het zou gaan om een bedrag van tien miljoen greenback, waarvan 2,9 miljoen benut is en een maand later alweer terugbetaald. Volgens Oyf heeft hij het geld gebruikt om ‘redenen van liquiditeit’.

Oyf bevestigde ook een leenovereenkomst te hebben gesloten tussen Matteson en Healthville Investments, dat weer in handen is van Eugene Tenenbaum, die destijds directeur van Chelsea was. Van het totaal geleende bedrag van twintig miljoen euro is volgens Oyf (59) 7,75 miljoen gebruikt. De KNVB en Vitesse waren niet op de hoogte van de leningen. ‘De KNVB acht het van groot belang dat de licentiecommissie de documenten ontvang’, laat de bond aan NRC en Trouw weten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven