Vitesse en Van den Brom in gesprek, maar terugkeer nog geen zekerheid – Voetbal Worldwide


John van den Brom herhaalde deze week nog maar eens dat hij Vitesse graag de helpende hand toereikt. De oefenmeester wil de Arnhemmers terugbrengen naar de Eredivisie, maar juist die ambitie kan een hernieuwde samenwerking wel eens in de weg staan. ‘We zijn in gesprek met elkaar’, bevestigde directeur Edwin Reijntjes.

Van den Brom wil zijn Vitesse-hart laten spreken, maar wil direct mee kunnen strijden om promotie. Directeur Edwin Reijntjes liet al doorschemeren dat Vitesse de tijd moet nemen voor een terugkeer en dus lijken beide partijen elkaar niet zomaar te naderen. Reijntjes spiegelde het beeld voor dat Vitesse zich in eerste instantie moet richten op plaats vijf tot en met acht.

De Arnhemmers plaatsen zich daarmee in een underdogrol en dat strookt niet met het idee van de beoogde coach. ‘Het zou fantastisch zijn dat iemand als Van den Brom in zou stappen. Maar alles in perspectief, het kan zo maar zijn dat er over een paar weken geen membership meer is. Direct promoveren zou sowieso een mirakel zijn, maar er zijn gekkere dingen gebeurd’, aldus Reijntjes.

Van den Brom wil toezeggingen
Van den Brom bevestigde al enige tijd in gesprek te zijn met Vitesse, beide partijen spreken zelfs van een afrondende fase. Om de voormalig speler (tussen 1986 en 1993) en oud-trainer (seizoen 2011/12) van de membership aan te kunnen stellen moet wel eerst de licentie voor komend seizoen binnen zijn. Van den Brom wil financiƫle en sportieve toezeggingen voor hij zijn handtekening zet. Vitesse zal een geheel nieuwe selectie en staf moeten inrichten en zal een technisch supervisor moeten aanstellen.

Van den Brom is sinds zijn ontslag in Polen bij Lech Poznan beschikbaar als coach. Hij was eerder coach van Al Taawoun in Saoedi-Arabiƫ, RC Genk, FC Utrecht, AZ, Anderlecht, ADO Den Haag, de proftak van AGOVV, Jong Ajax en amateurclub Bennekom.

Scroll naar boven