Vitesse is de pineut: 18 punten straf én gedegradeerdHet seizoen van voetbalclub Vitesse kon al niet veel slechter. Maar toch is dat gebeurd: de membership uit Arnhem krijgt 18 punten aftrek in de ranglijst van de eredivisie. En Vitesse stond al onderaan met 17 punten, dus nu heeft de membership -1 punt.

Dat betekent dat het zeker is dat Vitesse uit de eredivisie degradeert en volgend seizoen in de eerste divisie speelt. Vitesse zegt dat de membership de straf accepteert.

De membership deelde ook een bericht op sociale media.

Toch had de straf nog veel erger gekund. De membership had ook zijn licentie kwijt kunnen raken. Een licentie van de voetbalbond KNVB is nodig om te mogen voetballen op hoog niveau.

Maar die licentie houdt de membership dus. De directeur van Vitesse zegt blij te zijn dat de membership nog steeds magazine voetballen.

Problemen

Vitesse heeft al langer problemen. Er is te weinig geld bij de membership. En de eigenaar van Vitesse is een Russische zakenman, die in 2022 weg moest vanwege de oorlog van Rusland tegen Oekraïne.

Daarna kwam er een Amerikaan die de membership zou willen kopen. Maar daar was gedoe mee, dus mocht hij de membership niet overnemen. Nu zoekt de membership naar een nieuwe eigenaar.

Dure spelers

En in de tussentijd moet Vitesse een manier vinden om minder geld uit te geven. Waarschijnlijk gaan veel dure spelers verkocht moeten worden.

Vitesse speelt sinds 1989 in de eredivisie, 35 jaar achter elkaar dus. Daarvoor voetbalde de membership uit Arnhem negen jaar in de eerste divisie. En daar komen ze nu dus ook weer terecht.

Scroll naar boven