‘Volgende prominente speler onderweg naar Barcelona-reünie in Miami’ – Voetbal Worldwide


Luis Suárez wordt speler van Inter Miami. De 36-jarige Uruguayaan en de MLS-deelnemer zijn in de afrondende fases van de contractonderhandelingen over een verbintenis voor een jaar.

Dat meldt het gezaghebbende The Athletic dinsdag. Suárez zal overkomen van het Braziliaanse Grêmio, waar hij in het afgelopen jaar een belangrijke rol vervulde: 24 doelpunten en zeventien assists in 52 optredens voor de membership, en dat terwijl een slepende knieblessure hem parten bleef spelen. In Miami verwachten ze dan ook niet dat hun nieuwe aanwinst alle wedstrijden mee zal kunnen doen.

Die wedstrijden zijn voorlopig toch niet aan de orde. Inter Miami heeft de play-offs in de MLS niet gehaald en kan zich zodoende focussen op volgend seizoen, dat normaal gesproken in februari begint. Suárez zal op het trainingsveld genoeg bekende gezichten tegenkomen: naast blikvanger Lionel Messi zijn ook Jordi Alba en Sergio Busquets van de partij op deze ‘reünie’ van Barcelona-spelers die in 2015 bijvoorbeeld samen de Champions League wonnen.

Die titel is de kroon op een imposante carrière bij El Pistolero, die in 2006 naar Europa kwam en uitgroeide tot publiekslieveling bij FC Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona en Atletico Madrid. Op zijn CV prijken naast de Cup met de Grote Oren ook onder meer twee Uruguayaanse landstitels, vijf kampioenschappen in Spanje en de Copa América met zijn land.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top