Posted on Leave a comment

Volkswagen kiest 3d-printsysteem Additive Industries
Volkswagen Group breidt zijn ‘additive manufactering’ uit met een tweede MetalFAB 3d-printsysteem van Additive Industries. De autofabrikant opende in 2018 een 3d-printcentrum om complexe auto-onderdelen te ontwikkelen met behulp van verschillende 3d-metaalprinttechnologie├źn. Metaalprintbedrijf Additive Industries uit Eindhoven is een belangrijke associate.

In het 3d-printcentrum speelt het MetalFAB-systeem van Additive Industries een belangrijke rol bij additive manufacturing. Dat is het proces van het maken van voorwerpen uit 3d-modelgegevens. Deze worden laag voor laag opgebouwd en vervolgens 3d-geprint. Voor Volkswagen produceerde het MetalFAB-systeem metalen onderdelen.

Volkswagen koos voor het MetalFAB-systeem vanwege de hoge automatiseringsgraad, eliminatie van handmatige processen en verhoging van de veiligheid. Door de modulariteit van het systeem kan Volkswagen de productiecapaciteit nu uitbreiden me een tweede 3d-printlijn zonder grote investeringen.

De Volkswagen Group, met het hoofdkantoor in Wolfsburg, staat bekend als Europa’s grootste autofabrikant en beheert twaalf toonaangevende merken, waaronder Volkswagen, Audi, Porsche en Lamborghini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *