Voormalig publiekslieveling Ajax moet Nigeria naar WK leiden – Voetbal Worldwide


Finidi George is de nieuwe bondscoach van Nigeria. De oud-Ajacied werd maandag aangesteld om het Afrikaanse land naar het WK in 2026 te leiden. De voormalige vleugelflitser was al actief als assistent-bondscoach.

Onder de inmiddels ontslagen José Peseiro was Finidi al actief als assistent. Vanwege teleurstellende resultaten werd Peseiro echter de wacht aangezegd. Finidi nam het als interim-bondscoach over en gained direct met 2-1 van Ghana. Ook werd van Mali verloren (0-2), maar voor de Nigeriaanse bond bleek het genoeg om de Champions League-winnaar van 1995 aan te stellen als eindverantwoordelijke.

Nigeria wil met Finidi naar het WK in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. The Tremendous Eagles lieten in de kwalificatiereeks echter al een aantal steken vallen, waardoor de opgave zwaar is. Het kostte Peseiro de kop, maar onder de oud-Ajacied moet de achterstand weggewerkt worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll naar boven