‘Voorzichtig zijn met wat je zegt’ – Voetbal Worldwide


De druiven zijn zuur voor Schotland, dat donderdag (vooralsnog) naast plaatsing voor het EK greep door een nederlaag bij Spanje. Middenvelder John McGinn kijkt ook kritisch naar de rol van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Schotland was ongeslagen in de EK-kwalificatie, maar ging donderdag voor het eerst onderuit. ‘We wisten dat we er met een punt zouden zijn, dus dit is een lastige voor ons. We hebben lange periodes gestreden. Het is heel moeilijk om hier te winnen en gezien de omstandigheden was het bijna onmogelijk’, zegt McGinn in Schotse media.

McGinn doelt op Gözübüyük, die de 0-1 van Schotland afkeurde omdat er een overtreding op de Spaanse doelman Unai Simón gemaakt zou zijn, of dat er sprake was van hinderlijk buitenspel. ‘Je moet heel voorzichtig zijn met wat je zegt. Ik denk dat het voor iedereen die vanavond vanuit Schots perspectief naar die wedstrijd keek, voelde alsof alle fifty/fifty-beslissingen in ons nadeel waren. Het maakte het erg moeilijk tegen een workforce van wereldklasse.’

‘Je hebt hier een perfecte prestatie nodig om te winnen, en alles moet goed gaan, maar dat zou gewoon nooit gebeuren. De scheidsrechter veranderde zijn kijk op de purpose tijdens de wedstrijd en dat is vervelend. Het betekent dat het niet duidelijk en voor de hand liggend is. Er is geen keeper ter wereld die deze bal tegenhoudt. De scheidsrechter besluit dan dat het een overtreding is.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven